Bježi! Via!

Izbornik

AB Original Crew: Zlato sa regionalnog natjecanja iz Splita

NAJBOLJI U CREW VS CREW BATTLE

Ovog je vikenda u organizaciji Underground Society iz Splita održan 4. po redu festival  urbane scene. Festival  je otvoren  u četvrtak 02.03. u Domu Mladih, izložbom pod nazivom „Povijest Hip-Hop scene u Splitu“ . Petak i subota bili su rezervirani za regionalno natjecanje u Hip-Hopu i Breakdanceu na kojem je u vrlo jakoj konkurenciji  pulski ABOriginal Crew ostvario  značajne rezultate.

Uz odličnu glazbu za koju je bio zadužen DJ ROO SEE (Sleepwalkingz crew, Bugarska) program je vodio jedan od najpoznatijih Bbojeva u Hrvatskoj – Bboy Atomic  Roc dok je sudački trio : Tamala (RPS, Flow From Below, Ljubljana, Slovenija), Lil' Kiko (PC, Karlovac, Hrvatska) i Mr.J (Underground Society, Split, Hrvatska) imao vrlo težak zadatak da od mnogobrojnih plesača izabere najbolje.

Natjecanja su bila freestyle tipa, što znači da svaki plesač mora pokazati svoje umjeće bez koreografija,  uz muziku koju DJ pusti u datom trenutku, što je najteži oblik natjecanja za plesače pošto suci ocjenjuju umjetniči dojam, težinu elemenata, snalaženje u prostoru, plesnu komunikaciju s protivnikom, te naravno ples na glazbu što od plesača zahtjeva i dobro poznavanje glazbenih elemenata.

Članovi pulskog ABOriginal Crew-a pokazali su svoje vještine i dokazali se u tri freestyle kategorije.  4. mjesto u kategoriji  - Djeca do 12 godina - osvojio je Bboj Adro (Adrian Beletić), 4.mjesto u juniorskoj kategoriji osvojio je Bboj Lembo (Leonard Glasnović) dok je 2.mjesto u istoj kategoriji osvojio Bboy Aco ( Aleksandar Petković). U kategoriji Crew vs Crew  u finalnom battle-u ABOriginal je osvojio 1.mjesto  savladavši vrlo jaki DNF Bboyz iz Splita. Naši zlatni dečki : Kenan Bešić, Aleksandar Petković, Noel Brajković, Leonard Glasnović, Dominik Grabovičkić i Adrian Beletić, još jednom su dokazali  svoje znanje donijevši zlato u Pulu.