Bježi! Via!

Izbornik

Buje: Internacionalni dan klavira “Piano Day”

KONCERT: ROK ZALOKAR
Internacionalni dan klavira “Piano Day” obilježava se 88.-i dan u godini budući da glasovirska klavijatura ima 88 tipki. U Hrvatskoj se po prvi puta obilježava i to u Bujama, 29. ožujka koncertom pianista Roka Zalokara u crkvi Sv. Servula s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.
Rok Zalokar (1990) je pijanist i skladatelj iz Slovenije. Upisao je studij jazz klavira na ljubljanskom konzervatoriju, a obrazovanje je završio u Codartsu u Rotterdamu. Nakon što je živio i studirao u Nizozemskoj i Danskoj, trenutno živi i radi u Ljubljani. Osim što je aktivan kao solo umjetnik, održava i improvizacijske seanse “Impronedeljek” u Kinu Šiška. Njegov glavni fokus je klavirski trio osnovan 2011. godine, avangardni pop trio Kukushai, glasovirski duo Dvojina, hiphop-noise-jazz grupa Million Ear te grupa Zhlehtet koja istražuje područje elektroakustične glazbe. Od 2013. izdao je već 10 albuma kao s istaknutim izdavačima ZARŠ, Celinka, Kamizdat i Modigo records. Osim što je svirao na velikim festivalima poput Jazz-a Sjevernog mora, Jazz festivala Ljubljana itd. Rok je dobio i nagradu za sastav Jazzon i nagradu Erasmus Jazz za svoj trio. "Njegovi solo koncerti predstavljaju hrabro putovanje kroz jazz, klasičnu i filmsku glazbu"

VAŽNA NAPOMENA: UPUTE POSJETITELJIMA

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, predstavi može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (50 osoba). Ulaskom u crkvu obavezna je dezinfekcija ruku i dobrodošlo je održavanje fizičke distance stoga preporučamo raniji dolazak na događanje kako bi izbjegli stvaranje gužve. Nošenje maski u unutarnjem prostoru je obavezno. Zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta: 091 7603109, 052/773075 e-mail: info@uciliste-buje.eu

 

(BV)