Bježi! Via!

Izbornik

Dodijeljene nagrade i Grand Prix festivala Rovinj Photodays 2017!

GRAND PRIX FESTIVALA OSVOJIO JE DOMAGOJ BURILOVIĆ

Ispred prepune pozornice TN Amarin, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prix-a, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodays.

 Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a između čak 4 autora iz Hrvatske, 4 iz Srbije, 4 iz BiH, 2 iz Italije, Makedonije i Slovenije, te po jedan autor iz Španjolske i Švedske te fotografski duo iz Velike Britanije. Njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Ove godine glavni selektor Willie Osterman, Grand Prix festivala uručio je Hrvatu Domagoju Buriloviću, pobjedniku u kategoriji Umjetničkog koncepta. Osvajanje ove nagrade za Domagoja znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2018 s pripadajućom pratećom publikacijom te nagradu supokrovitelja tvrtke Maistre: vikend boravak u Hotelu Lone u Rovinju.

Ovaj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama te festivalima diljem Europe. Na ovaj način želi se osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici.

 Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta. Sljedeći natječaj bit će raspisan u prosincu ove godine.