Bježi! Via!

Izbornik

Dr. Slavko Sakoman održao tribinu “Kako biti jači od ovisnosti” - VIDEO

O PREVENCIJI SLUŠALI PULSKI SREDNJOŠKOLCI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula danas je održana tribina pod nazivom 'Kako biti jači od ovisnosti' u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Tribina je bila namijenjena učenicima prvih razreda pulskih srednjih škola, a gost predavač bio je prof. dr. sc. Slavko Sakoman, dr. med. spec. psihijatrije.

Prema riječima prof. psihologinje Helene Mitrović, voditeljice Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, ovo je jedna od mnogih preventivnih aktivnosti koje su dio projekta financiranog od strane Ministarstva zdravstva, a cilj tribine je potaknuti mlade na razmišljanje i stvaranje jasnih stavova o ovisnosti.

Profesor dr. Sakoman s učenicima je najviše razgovarao o smanjenju rizika zlouporabe droga, ali bilo je govora i o odrastanju i teškoćama mladih s kojima se suočavaju u kritičnoj dobi između djetinjstva i odraslosti. Adolescentima je pokušao protumačiti kako uspješno odrasti, odnosno formirati se od tinejdžera u zdrave i zadovoljne ljude. Na vrlo interesantan i učenicima pristupačan način prikazao je na koji način izgraditi osobnost, te objasnio na koji se način zabaviti bez nepotrebnih rizičnih ponašanja.

(tekst preuzet:RegionalExpress/foto:ManuelAngelini)

Video vezan uz članak