Bježi! Via!

Izbornik

Fabio Fognini: Presretan sam što ću braniti naslov

AKTUALNI POBJEDNIK UMAGA FABIO FOGNINI BRANITI ĆE TITULU OVE SEZONE

Ljubav Umaga i Fabija Fogninija ide dalje. Najuspješniji talijanski tenisač u 21. stoljeću i aktualni pobjednik Croatia Open Umaga prvi je igrač koji je potvrdio nastup na ovogodišnjem izdanju umaškog turnira. Svoj dolazak je potvrdio tijekom nedavnog sudjelovanja na turniru u Monte Carlu.

„Obožavam Umag i rado mu se vraćam svake godine. Sve mi odgovara na turniru, ljudi me tamo cijene i vole, a uvijek me bodri i puno talijanskih navijača“, rekao je Fabio Fognini, koji će 24. svibnja napuniti 30 godina.

Prošlogodišnjim slavljem u Umagu osvojio je svoj četvrti ATP naslov i napokon došao do kraja na svojem, kako sam kaže, omiljenom turniru. Ranije je u Umagu igrao finale (poraz od Robreda 2013. godine) te tri polufinala (2008., 2011. i 2014. godine). Ukupno u Umagu ima omjer pobjeda i poraza 19-8, a pobjeđivao je igrače poput Carlosa Moye ili Gaela Monfilsa. Polufinalom 2008., u svojem prvom umaškom nastupu, na neki se način i najavio svjetskoj teniskoj publici i pokazao za što je sve sposoban.

„On je jedan od najuzbudljivijih igrača na terenu. Pomalo me podsjeća i na mene iz igračkih dana jer s njim nikada ne znate što možete očekivati, nikada ne znate kakav će se pojaviti na terenu. Međutim, kada se na terenu pojavi pravi Fabio, kao što je to bio slučaj prošle godine u Umagu, onda znate da ćete dobiti vrhunski tenis“, opisao je branitelja naslova legendarni Goran Ivanišević.

Nakon prošlogodišnjeg naslova u Stella Marisu, Fognini je imao nekoliko zapaženih rezultata na ATP Touru i to na tvrdoj i dvoranskoj podlozi, što za njega nije karakteristično. Tako je u listopadu igrao finale Kremljin kupa u Moskvi, a prije mjesec dana je stigao do polufinala Masters 1000 turnira u Miamiju. Trenutačno drži 29. mjesto na ATP rang listi, a u vrijeme Umaga bi mogao biti još bolje plasiran jer do početka turnira brani svega stotinjak ATP bodova.

Croatia Open Umag ove se godine održava od 14. do 23. srpnja. Ulaznice su već u prodaji, a sve novosti i zanimljivosti saznajte na službenoj web stranici turnira i Facebook pageu.