Bježi! Via!

Izbornik

Gregor Dimić osvojio 6. “morsko” kolo u organizaciji BK Novigrad

GIANT MTB ZIMSKA LIGA ISTRE I KVARNERA
Sudeći po odazivu natjecatelja čini se da imamo pobjednika - barem što se broja natjecatelja tiče. Na kolu tik uz more pojavilo se nešto više od 170 natjecatelja. Neki su se povukli radi lakših proklizavanja tako je utrku na kraju ukupno startala 171 osoba. Predviđanja i najave su se ostvarile a već po predprijvama na portalu prijavim.se moglo se naslutiti da će to biti jedno od najbrojnijih kola Zimske lige u ovih 13 godina održavanja rekreativnih utrka. Peta je ovo godina na ovoj lokaciji uz naše domaćine BK Novigrad i njihovo "morsko" kolo tik do mora na kojemu se redovno iz sezone u sezonu pojavi jako puno natjecatelja izvan naše istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na 2 kotača.

Utrke su počele nakon 12 sati uz nešto malo kašnjenja radi prilagodbe jednog dijela staze posebno skliskim uvjetima toga dana. Startalo se u više odvojenih starteva sa ukupno 15 starosnih kategorija gdje se naravno prvo započelo s najmlađima i njihovom posebnom stazom koja se protezala oko same baze i mjesta okupljanja. Start glavne utrke je uslijedio uz koju minutu zakašnjenja te odmah nakon 2 minute krenula je i utrka za kategorije U13/U15.

Prvi se u cilju dječje S utrke ponovno našao Val MILAT (BK Campetto) a odmah nakon njega i Gita GOLJA (BBK IstraBike) ujedno i prvi svatko u svojoj starosnoj kategoriji. Na nešto brojnijoj dječijoj XL utrci redovno bude veća konkurencija pa je tako u Novigradu najbrži bio Filip NORŠIĆ (BBK Šišmiš) ujedno i prvi u kategoriji U11 dok je u kategoriji U9 najbrži bio Ožbej LAMPE (MBK Črni Vrh).

Pobjedu u glavnoj utrci odnosi Gregor DIMIC (Energijateam.com) ujedno prvi U30 kategorije dok su za njim u cilj stigli Daniel POZZECCO (Eppinger team) i Gregor SIKOŠEK kao novo pojačanje u BK Novigrad koji je u svojoj U40 kategoriji osvojio prvu poziciju.

Kod juniorki (15-29 godina) najbolje su bile Tamara HOMAR (Energijateam.com), Daša MLAKAR (MBK Črni Vrh) te Lucrezia BRAIDA (ASD Team Garzon) dok se u kategoriji seniorki vodila borba između talijanskih dresova gdje je prvu poziciju zauzela Roberta CAPON (ASD Gruppo Generali) Daniela FEDELE (Gruppo Bastion bike ASD) kao druga   te Donatella COSLIANI (SC Cottur ASD) koja u cilj ulazi kao treća.

U utrci kategorija U13/U15 najbrži u kategoriji U13 bili su Simone LEO (ASD Acido Lattico team), Marko TURČIĆ (BK Novigrad) i Dominik JUGOVIĆ (BK Grobnik) dok su kod U15 kategorije prva mjesta odnijeli Žan PAHOR (EnergijaTeam.com), David SANDIĆ (BK MTB Istra - Pazin) te Erik VORKAPIĆ (BK Grobnik). Kod djevojčica u kategoriji U15 Sara Hlabian (CTF) odnosi prvo mjesto ali nažalost opet bez konkurencije.

Kod kadeta u glavnoj utrci su najbrži bili Cristiano DI GASPERO (ASD TEAM Garzon), Ivan PERUŠKO (BK Axa) i Gašper AHAČIĆ (Energijateam.com) dok su kod Juniora u nešto slabijoj konkurenciji u cilj uletili Carlo Jurišević (BK Vertigo), Jan MODRIAN (KD Rajd) i Lukas MODRUŠAN (Adrenalina MTB Team).

Nakon svih utrka uslijedila je i okrijepa te proglašenje najbržih i najspretnijih natjecatelja. Postolja su blještala od sjajnih osmjeha a natjecatelji su bili ukrašeni medaljama i diplomama ovisno o kategorijama. Ovoga puta su na postoljima starije kategorije bile nagrađene artiklima iz ponude branda FIRST IN THE RAW #zdravizalogaj a nakon samog proglašenja uslijedila je i GIANT sretna "random" tombola gdje su se u još jednom naletu podijelili vrijedni kuponi branda GIANT-a najsretnijim sudionicima ovoga kola.

Više o GIANT MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera možete saznati na FB stranici http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/. Detaljnije o svakom kolu možete pratiti u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera http://www.prijavim.se prilikom prijave na svako od kola lige kao i ukupne bodove ove sezone.

Sve rezultate 6. kola GIANT mtb Zimske lige Istre i Kvarnera XC Novigrad možete potražiti na slijedećim linkovima.

Rezultati po kategorijama - http://bit.ly/GIANTZimskaXCNovigradKat 

Rezultati ukupno i po krugovima http://bit.ly/GIANTmtbZimskaXCNovigradLaps.

(bv/Foto: Matej Damijanić - Damijanić Photography)