Bježi! Via!

Izbornik

Grožnjan: Hrvatska glazbena mladež i program za rujan

MEĐUNARODNI KULTURNI CENTAR HRVATSKE GLAZBENE MLADEŽI

Završnim koncertom polaznika seminara roga prof. Palme Szilagyi, koji će se održati 28.08.2017. u 11 sati u grožnjanskom Kaštelu, ulazimo u finalni mjesec trajanja programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu.

Tako nas očekuje seminar saksofona prof. Tomislava Žužaka, namijenjen kandidatima svih uzrasta, od početnika do studenata, te mladim profesionalcima. S obzirom na potrebe i želje polaznika moguć je rad na temeljnim tehnikama: disanju, postavi tona, tehnici rada prstiju. Studenti i profesionalci mogu savladati ili usavršiti vještinu izvođenja specijalnih efekata ili tehnika: multifona, cirkularnog disanja, subtona, slap-tongue i visokog registra. Posebno će se razmatrati aspekti scenskog nastupa. Završni koncert polaznika seminara roga u Kaštelu, 31.08.2017. u 18 sati.

U sklopu programa MKC HGM-a, od 30.08. do 05.09.2017., održava se glazbena radionica Operni studio. Polaznici Opernog studija 2017, sudjelovati će u pripremi i scenskoj izvedbi opere Figarov pir, W.A.Mozarta. Rad na glazbenoj pripremi, kao i rad na scenskom oblikovanju djela, pružiti će mladim pjevačima važno iskustvo potrebno za njihovo umjetničko i profesionalno sazrijevanje. Operu Figarov pir polaznici će izvesti 04.09. u Bujama,  te 05.09. u Grožnjanu.

Od 30.08. do 06.09. u Grožnjanu se održava i seminar glasovira prof. Ante Milića namijenjen učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola ali i svima koji žele obogatiti svoje glazbeno znanje. Završni koncert održati će 06.09. u Kaštelu.

Od 04.09. do 10.09. odvija se Tjedan komorne glazbe, a koncert će se održati 08.09. u grožnjanskoj Gradskoj Loggi.

Uz glazbeni program, paralelno se odvijaju radionice Zagrebačkog glumačkog studija pod vodstvom Andreja i Janeza Vajevac te Međunarodna glumačka radionica Kratki rezovi u organizaciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te Hrvatske glazbene mladeži.