Bježi! Via!

Izbornik

Istarski školarci uspješni na Državnom prvenstvu u Vinkovcima

DRŽAVNO PRVENSTVA ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA 5. I 6. RAZREDA

U Vinkovcima se od 2. do 4. lipnja 2019. godine održala završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenice i učenike 5. i 6. razreda u sportovima: futsalu, odbojci, rukometu i košarci. Na završnici je nastupilo 69 ekipa, odnosno 812 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Da bi došli na završnicu u Vinkovce, mladi su sportaši tijekom školske godine morali proći izlučna natjecanja u svojim sredinama, od školskih, gradskih i općinskih, županijskih, pa sve do onih poluzavršnih državnih.

Odbojkašice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Vrsara okitile su se titulom prvakinja Hrvatske. Vrsaranke su u polufinalu pobijedile s 2:1 učenice Osnovne škole Miroslava Krleže iz Čepina. U velikoj borbi za prvo mjesto, nakon odigrana tri setova, odbojkašice Vladimira Nazora nadigrale su vršnjakinje iz Osnovne škole Dragutina Damjanića Zagreb s 2:1. Na završnici državnog natjecanja učenice OŠ Vladimira Nazora Vrsar nastupale su u sastavu: Mira Borovac, Lara Matukina, Nikol Mišić, Nina Pulić, Nika Soldatić, Ivona Štifanić, Dora Hakač i voditelj Gojko Vekić, prof.

Ništa manje ne sjaji brončana medalja koju su osvojili odbojkaši Osnovne škole Vladimira Nazora iz Rovinja. U utakmici za treće mjesto, nadigrali su odbojkaše Osnovne škole Dobriša Cesarića iz Požege i zasluženo osvojili treće mjesto.

Najugodnije iznenađenje završnice državnog prvenstva, u malom nogometu, priredile su učenice Osnovne škole Veli Vrh iz Pule koje su polufinalnom susretu odmjerile snage s učenicama Osnovne škole Kajzerica iz Zagreba  i dobile utakmicu s 4:1 i plasirale se u finale. U kvalitetnoj utakmici za državnog prvaka pobijedile su suparnice iz Osnovne škole Ivana Filipovića iz Koprivnice s rezultatom 3:2 te su zasluženo osvajile zlatnu medalju i titulu prvakinja Hrvatske. Sastav ekipe: Mia Gavrić, Lana Lovrić, Sara Cetina, Sara Dumbović, Mia Karaselimović, Carla Stošić, Lena Devedžić, Lena Orlić, Paula Krtalić i voditelj Bernar Rovis, prof.