Bježi! Via!

Izbornik

Janica Kostelić: Noćno vježbanje u Areni biti će nešto posebno

NAJAVLJEN EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Danas je u Amfiteatru u Puli predstavljen ovogodišnji, četvrti po redu Europski tjedan sporta, koji će se pod motom #BeActive održati od 22. do 30. rujna diljem Hrvatske. Veliko otvorenje bit će 22. rujna na zagrebačkom Jarunu, dok je novost ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta #BeActive Night koja će se 29. rujna održati u pulskoj Areni.

„Drago nam je da će se jedna ovako značajna manifestacija održati upravo u Puli, koja je poznata kao grad sa vrlo jakim sportašima i sportskim ekipama koji se mogu pohvaliti sa izvanrednim uspjesima koji su rezultat dobrog rada zajednice sportova Grada Pule i zajednice sportova Istarske županije, ali i onoga što čini Grad Pula kada govorimo o sportskoj infrastrukturi“ rekla je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Državna tajnica Središnjeg ureda za sport Janica Kostelić na predstavljanju ovogodišnjeg programa istaknula je porazne brojke koje govore o slaboj tjelesnoj aktivnosti naših građana: „Bavljenje tjelesnom aktivnošću prvenstveno je važno radi očuvanja zdravlja i glavni cilj Europskog tjedna sporta je pokušati osvijestiti ljude koliko je to bitno. Program obogaćen noćnim vježbanjem koje će se održati u pulskoj Areni biti će stvarno nešto posebno, a i pokazatelj kako se rekreativnim sportom možemo baviti bilo kada i bilo gdje te kako ne postoje prepreke zbog kojih ne bismo mogli biti tjelesno aktivni.“

Voditeljica projekta Marija Crnković objasnila je kako će se u noćno vježbanje uključiti mnogi gradovi diljem Hrvatske: „Želja nam je da cijela Hrvatska, od Osijeka do Dubrovnika, tu noć vježba. Program je zamišljen u ležernom tonu i želimo pokazati kako vježbanje, uz to što povećava kvalitetu života, može biti i zabavno.“

Larisa Drinković Škalić, profesionalna trenerica, opisala je kako će izgledati program 29. rujna u Areni:

- u 20 sati otvaranje uz vatreni spektakl AcroFunkers

- aerobic hi-lo

- latino plesovi

- boxing fitness

- total bodyworkout

- power yoga

Svaki program trajat će 15 minuta, a između svakog, prisutne će zabavljati plesne skupine AB Original, USB Poreč i Cheerleading klub 'Zagreb'.

(Preuzeto: REx/Sanja Tkalčec/Manuel Angelini)