Bježi! Via!

Izbornik

Maja Bonačić i Giacomo Chiumeti najbrži na XC St. Becich

USPJEŠAN I BROJAN POČETAK OVOGODIŠNJEG DIJELA SEZONE KOD POREČA

Nakon mjestimičnih subotnjih padalina, nedjelja 19.1.je osvanula kao prekrasan dan kod Poreča na St. Becich. Reorganizacija prostora na kojem se utrka odvija je uspješno realizirana te se od samog dana i utrke moglo očekivati samo još i više. Prekrasan dan uz proljetne temperature nema koga nije oraspoložio. Na trenutke smo sami sebe uspjeli uloviti da se žalimo kako ćemo izgoriti na ovom "zimskom" suncu.

Početak prve utrke je uslijedio pola minute prije 12 sati i to s dječjom utkom S koja obuhvaća dečke do 7 godina te mlade dame do 11 godina. Druga dječja utrka XL obuhvaća dečke do 9 i do 11 godina u zasebnim kategorijama. Po već starom običaju glavna utrka je uslijedila nakon završenih dječijih utrka u 12:26 minuta dok je start kategorija U13 i U15 krenuo nakon nepune minute vremena.

Dječja utrke broje sve više natjecatelja a na ovome kolu su postolja u kategoriji U11 izborile mlade dame Nižić Nicole (BK Team Rodeo), Štrucelj Stefani i Mikuličić Lara (BK Grobnik) dok je kod najmlađih dečkiju (U7) pobjedu odnio već standardno Milat Val (Bk Campetto) ispred Brnelić Gabrijela (BK Grobnik) i Golje Martina (BBK Istra Bike).

Najbrži natjecatelji utrke uzrasta do 9 godina kod dječaka bili su Lampe Ožbej (MBK Črn Vrh), Remon Marcos (Ljubljana MigiMigi) te Bobolanović Timon (Adreanalina MTB Team) dok su u kategoriji do 11 godina stazom najspretnije i najbrže vozili Lampe Urban (MBK Črn Vrh), Hlabian Erik HLABIAN (CTF - Italija) te Kuhar Noa (BK MTB Istra Pazin).

U kategoriji do 13 godina redom su najbolji bili Turčić Marko (BK Novigrad), Jugović Dominik te Mikuličić Nikola oboje članovi BK Grobnik. U kategoriji U15 kod cura pobjedu opet bez konkurencije odnosi Hlabian Sara (CTF - Italija) dok je kod dečkiju pobjedu i ovo kolo izborio Sandić David (BK MTB Istra Pazin) ispred Vorkapić Erika (BK Grobnik) i Nea Ivanovića koji nose isti dres BK Grobnika.

Utrku odraslih iliti glavnu utrku u ukupnom poretku je od samog starta vodio pa na kraju i pobijedio junior Chiumenti Giacomo (ASD Team Velociraptors) ispred Sikošek Gregora (Keindl Sport Winter Team) i Tomat Lorisa (ASD Valchiaro) koji su svi redom imali puno podrške iz publike za cijelo vrijeme trajanja utrke.

Najbrže djevojke u kategoriji do 30 godina su redom Mlakar Daša (MBK Črn Vrh), Juretić Antonela (BK GROBNIK) i Mastrangelo Alessia (Cycling Team Friuli) kao treća na ovom petom kolu. U starijoj ženskoj kategoriji 30+ i nešto jačoj konkurenciji kod dama pobjedu odnosi Bonačić Maja (BK Ciklus) ispred Vrdoljak Paule iz istoga kluba dok ciljem treća prolazi Cosliani Donatella (SC COTTUR ASD).

Sve rezultate po kategorijama možete pogledati na slijedećem linku http://bit.ly/GIANTZimskaXCStBecichKategorije a dodatno proučiti i po krugovima http://bit.ly/GIANTZimskaXCStBecichLaps.

Nakon ulaska dobrog dijela natjecatelja u cilj uslijedila je i okrijepa kod dječijeg igrališta koja je potvrđujemo bila nešto više od najava i očekivanoga. Kako već to po protokolu lige ide po redu, uslijedilo je i proglašenje najboljih vozača te su im uručena odličja kao i #zdravizalogaj našeg sponzora tvrtke First In The Raw. Na kraju su proglašeni i sretni dobitnici Giant tombole našeg sponzora i partnera lige GIANT što se uvijek kao i slatko ostavi za kraj događanja. Samoj utrci pa tako i dodjeli odličja prisustvovao je i gradonačelnik Poreča g. Loris Peršurić koji nakon utrke na svom FB profilu objavio i vlastite fotografije s ovog događanja. Iskreno mu se zahvaljujemo na tome!

Sve datume ovosezonske GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera možete pronaći na FB stranici http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga gdje se objavljuju najave pojedinih kola, slike s utrka kao i sve druge pojedinosti u svezi same lige. Kako su već objavljeni i bodovi s utrke bodovno stanje trenutnog poretka lige po kolima i kategorijama  možete provjeriti kod našeg partnera http://www.prijavim.se i to na linku - http://bit.ly/GIANTmtbZimska2020scores.

Nakon još jednog uspješnog kola ne preostaje nam ništa drugo nego vas pozvati i na slijedeće kolo koje će se održati u Novigradu 02.02.2020. gdje tradicionalno bude najviše talijanskih vozača pa vas sve pozivamo da dođete u što većem broju da ovoga puta pobijedimo bar po brojnošću natjecatelja.

(BV/FOTO CHIP TIMING)