Bježi! Via!

Izbornik

Međunarodni turnir u košarci - mini basket

U nedjelju 23.siječnja 2011. godine u dvorani KK Stoja održan je prvi međunarodni turnir u košarci - mini basketu za dječake rođene 2000. godine i mlađe.

Ovaj je turnir prvi turnir takve vrste u Istri. Nastupile su momčadi KK Azzura basket iz Trsta, KK Helios iz Domžala, KK Ghia staff iz Patina te kao domaćin KK Stoja. Sve ukupno odigralo se 6 izvrsnih utakmica u kojima su mlade nade košarke pokazale svo svoje znanje i tako na najbolji način prezentirali klubove za koje igraju.

Ukupnu pobjedu na turniru odnijela je ekipa KK Helios iz Domžala (SLO), drugoplasirani su gosti KK Azzura basket iz Trsta (ITA), trećeplasirani su domaćini KK Stoja iz Pule (HRV), a zadnje mjesto je zauzela ekipa KK Ghia staff iz Pazina (HRV). Također izabrano je i TOP 5 najboljih igrača turnira po izboru svih trenera na turniru, a to su: Nejc Leben (KK Helios), Žiga Pajković (KK Helios), Luka Zajc (KK Ghia staff), Giacomo Mocavero (KK Azzura basket) i Luis Šebelić (KK Stoja).

Nakon podjele nagrada i diploma igračima, domaćini su i trenerima uručili prigodne poklone. Organizatori su izjavili kako su veoma zadovoljni onime što je pokazano na turniru i najavili idući turnir.

Ovakvi turniri su veoma poželjni jer se njima ipak vidi da mlade generacije ipak nisu previše vezani uz računala i svu silu moderne tehnike nego im je draži sport i zdrav život, kao što kaže i poznata narodna poslovica "U zdravom tijelu zdrav duh". Pored sportskog turnir ima i svoj društveno-socijalni karakter, kroz provođenje akcije borbe protiv ovisnosti: «Baci drogu u koš – Bježi!Via!» u kojoj KK Stoja permanentno sudjeluje.

Turnir je bio veoma dobro posjećen, a najglasniji navijači bili su roditelji mladih košarkaša.