Bježi! Via!

Izbornik

OŠ Kaštanjer pobjednici akcije “Baci drogu u koš”

NA PORTARATI ODRŽANA SPORTSKO-EDUKATIVNA AKCIJA

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, danas je na Portarati održan košarkaški turnir u slobodnim bacanjima za učenike pulskih osnovnih škola pod nazivom ''Baci drogu u koš''.

Uz brojne učenike sedmih i osmih razreda, akciji su nazočili i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić i Helena Mitrović, dipl.psiholog - profesor Voditelj Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja te koordinator kampanje „Bježi - Via“ Diego Bosusco Ptica. Predstavnici organizatora pozvali su sve da se okrenu sportu i da se zajedno bore protiv ovisnosti, nakon čega su se, u revijalnom dijelu, i sami okušali u slobodnim bacanjima.

Manifestaciju su pucanjem na koš otvorile učenice Gimnazije Pula, članice košarkaškog tima koje se bore za odlazak na Svjetsko prvenstvo srednjih škola u Heraklion na Kreti.

Nakon što su učenici osam osnovnih škola gađali slobodna bacanja rezultat je bio neriješen; čak tri škole imale su izjednačen rezultat stoga su najbolje škole, Kaštanjer, Vidikovac i Tone Peruško, odradili pripetavanje kako bi saznali ukupnog pobjednika ovogodišnje manifestacije. Filip Gajić, Mateo Majdandžić, Eric Fortunato, Marko Perković i Antonio Kavedžija dodatnim su slobodnim bacanjima ukupnu pobjedu priskrbili svojoj školi Kaštanjer.

Svi su učenici na dar dobili i majice s logom manifestacija, a tri najuspješnije škole i košarkaške lopte. Sve u svemu, jednosatni je turnir "Baci drogu u koš" protekao u lijepom i veselom raspoloženju, sportskom druženju, glazbi i plesu pulskog Breakdance Studia AB Original, a učenici su pljeskom i navijanjem bodrili jedni druge. Čestitke svim sudionicima!

(Hvala REx/Piše: Sanja Tkalčec/Fotografirao: Manuel Angelini)