Bježi! Via!

Izbornik

Od 4. do 10. ožujka bogat filmski program u kinu Valli

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA, MAURITANAC, INFLUENCERICA, TOM I JERRY...
Novi mjesec u Kinu Valli započinje s dva filmska hita, dva nezavisna filma, filmom za djecu, Ženijalnim danima, nastavkom posebnog programa Filmovi za sva vremena i Kino Kvizom!

 

Carey Mulligan je Cassie u filmu Djevojka koja obećava. Cassie je mlada djevojka koju strašan događaj odvede u drugom smjeru i započinje voditi dvostruki život. Po danu radni kao konobarica, a po noći traži osvetu. Jedan neočekivani susret omogućit će joj da ispravi nepravde iz prošlosti.

Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama temelji se na istinitim događajima. Jodie Foster je Nancy Hollander, braniteljica Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca koji je optužen za angažiranje terorista koji su sudjelovali u napadu 11. rujna 2001. Slahi je, bez optužnice i suđenja, 14 godina bio zatočen u američkom vojnom zatvoru Guantanamo Bayu.

Sylwija je fitness influencerica koju prati stotine tisuća ljudi. Ona je energična i predana svom poslu, no ispod blještave fasade krije se praznina. Film Influencerica vodi nas iza kulisa fascinantne online kulture. Film je izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. godine.

Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa redatelja Dalibora Barića eksperimentalni je animirani film. Martin se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu. Sara je konceptualna umjetnica. Zajedno se pridružuju revolucionarnoj komuni na selu.

 Omiljeni animirani likovi, Tom i Jerry, koji ove godine slave osamdeset prvu godišnjicu od prvog prikazivanja,  ponovno na velikom platnu. Tijekom priprema raskošnog vjenčanja, simpatični Jerry useli se u najljepši hotel New Yorka, a novopečena zaposlenica hitno angažira mačka Toma kako bi spasila vjenčanje, karijeru, ali i cijeli hotel. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Politika ‘jednog djeteta’ u Kini dovela je do demografske neravnoteže koja prijeti stabilnosti nacije – 30 milijuna je više muškaraca nego žena. Kineska vlada započela je ekstenzivnu kampanju sramoćenja neudanih djevojaka nazivajući ih usidjelicama kako bi što prije pronašle partnera i imale djecu. Film Usidjelice osvojio je Nagradu žirija na Tribeca film festivalu 2019., te brojne druge nagrade i nominacije.

Filmovi za sva vremena program je Kina Valli porinut u lipnju prošle godine. Program je realiziran u suradnji s Kinom Tuškanac u Zagrebu. U ožujku vas očekuju četiri sjajna naslova koji su ostavili svoj trag u povijesti filma: Prepusti je nebu, Gilda, Usijanje i Na usamljenom mjestu. Cijena ulaznice po filmu iznosi 10,00 kuna.

Prvi na programu, 10. ožujka, je film Prepusti je nebu iz 1945. godine. Richard Harland poslije odslužene dvogodišnje kazne izlazi iz zatvora i prisjeća se prošlosti. Richard je prije nekoliko godina upoznao privlačnu Ellen Brent, mladu ženu koja se u njega zaljubila na prvi pogled. Ellen je on privukao zbog svoje sličnosti s njezinim pokojnim ocem. Njezina posesivnost i ljubomora izlaze na vidjelo nakon njihovog vjenčanja.

Drugi termin kino kviza na temu MCU održat će se 4. ožujka. Sva mjesta su popunjena. Novi termin kviza bit će objavljen na mrežnim stranicama Kina Valli.

Povodom Dana žena, od 6. – 8. ožujka u Kinu Valli održat će se Ženijalni dani. Ulaznice za filmove Djevojka koja obećava, Influencerica i Usidjelice u tom periodu iznosit će 15,00 kuna.