Bježi! Via!

Izbornik

Održan 4. Vaterpolo turnir 4x4

VK IZVINI TREĆU GODINU ZAREDOM OSVOJIO TITULU

U nedjelju, 2. rujna je na kupalištu Mornar održano četvrto izdanje vaterpolo turnira 4X4 u organizaciji Vaterpolo kluba Pula.

Riječ je o specifičnom formatu igre gdje se na skraćenom terenu od 15 metara suprostavljaju ekipe sa po četiri igrača i gdje se smije uputiti udarac prema golu samo u polovici napada. Forma turnira osmišljena je s ciljem popularizacije vaterpola kao igre među amaterima i ljubiteljima ove igre koji se nisu aktivno bavili ovim sportom. Ipak, interes za ovaj turnir je uvijek velik i među aktivnim i bivšim igračima ove igre, neovisno o dobnim skupinama.Turnir je okupio osam ekipa iz Pule koje su bile podjeljne u dvije skupine.

Nakon okončanja igre po skupinama, dvije najbolje ekipe iz svake skupine odigrale su polufinale gdje slobodno možemo reći da nije bilo iznenađenja i gdje su očekivano izborili finale ekipe VK Izvini i Tuttochirao.it

Finale je opravdalo očekivanja. Vrlo neizvjesna, u trenucima i nervozna utakmica ponajviše zbog neslaganja sa odlukom suca prelomila se tek u zadnjoj minuti susreta kad se VK Izvini odvojio na dva gola prednosti. Odlični Dino Crljenica na golu VK Izvini sa nekoliko sjajnih obrana u trenucima kad se lomila utakmica donio je prevagu u finalu i tako treću godinu zaredom donio titulu ekipi VK Izvini.

Finale:

VK Izvini : Tuttochiaro.it  8 : 6 (4 : 5)

Poredak:

VK Izvini

Tuttochiaro.it

Pašta i fažol

Za VK Izvini igrali su: Igor Jovin, Bojan Jovin, David Vasić, Matija Miloš, Dino Crljenica i Damir Delić.