Bježi! Via!

Izbornik

Održana je 11. po redu manifestacija ‘‘Volim rukomet – Igram rukomet’’

MANIFESTACIJA U ORGANIZACIJI RK MLADI RUDAR

Danas, 31. siječnja održana je 11. po redu manifestacija Volim rukomet – Igram rukomet u organizaciji Rukometnog kluba Mladi Rudar. Kao i prijašnjih godina manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra a ne rivalstvo među školama.

Timovi su se natjecali u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim  pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja - igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. U igri štafeta pobijedila je ekipa „Žuti“ s dvije pobjede, dok su „Plavi“ i „Crveni“ imali po jednu pobjedu.

 U mini rukometu polufinalne dvoboje odigrali su „Crveni“ protiv „Žutih“ i „Zeleni“ protiv „Plavih“. U prvoj utakmici pobjedila je ekipa „Crveni“ dok je u drugoj utakmici pobjedila ekipa „Plavi“. U finalnoj utakmici, u dvoboju dvaju pobjednika iz prijašnjih utakmica, pobjedila je ekipa „Plavi“.

U posljednjoj igri, igri iznenađenja mjerila se preciznost pucanja na gol te vrijeme poligona. Najbolje vrijeme ostvarila je ekipa „Crveni“ te dobila 4 boda, dok je najviše bodova za preciznost ostvarila ekipa „Žuti“, ukupno 12 bodova. Kombinacijom preciznosti i brzine pobjedu je na kraju odnijela ekipa „Žuti“ s ukupno 14 bodova.

Ukupni pobjednik 11. po redu manifestacije Volim rukomet – Igram rukomet je ekipa „Žuti“ koja je ostvarila pobjede u igri štafeta i igri iznenađenja.

Ovim putem Rukometni klub Mladi Rudar se zahvaljuje svim sudionicima manifestacije na odličnoj atmosferi koja je vladala na prepunim tribinama i parketu, djelatnicima Labinskih osnovnih škola koji su uvelike olakšali pripremu i organizaciju manifestacije, volonterima koji su bili uključeni u organizaciju, te svima koji su na bilo koji način podržali manifestaciju Volim rukomet – Igram rukomet.