Bježi! Via!

Izbornik

Proglašenjem najboljih plesača završio DanceStar World Finals 2018

NAJBOLJA KOREOGRAFIJA JE TATIJANE IGNJATOV IZ PLESNE SKUPINE UNITE SA (JAR)

Ovogodišnje i do sada najveće izdanje DanceStar World Finals plesnog turnira okupilo je više od 7,000 natjecatelja iz cijelog svijeta, a završilo je u velikom stilu dodjelom nagrada najboljima. Kroz pet dana Poreč je bio najrasplesaniji grad na svijetu i ugostio plesače iz čak 25 zemalja koji su se natjecali u raznim dobnim kategorijama i plesnim disciplinama, ali i sudjelovali u brojnim radionicama u kojima su učili od vrhunskih koreografa.

Plesačima su kroz više od 20 radionica svoje tajne vještine podijelili Marty Kudelka (SAD), Dylan Mayoral (VB), Željko Božić (SLO), Matic Zadravec (SLO), Roy Douan (NJEM), Almira Osmanović (HR), June Guaricci i Hans Joachim Tappendorff (NJEM), Zoltan Katona (MAĐ), Murray Grant (VB) i Axel Olzinger (AUT), a Marty Kudelka je s izabranim plesačima snimio Video Projekt koji će predstavljati DanceStar na globalnoj razini.

Sam event započeo je spektakularnim otvorenjem na plaži Lotosi u Zelenoj Laguni na kojem su se defileom zastava predstavile sve zemlje sudionice, u glazbenom dijelu nastupio je Damir Kedžo, a završilo je DJ partyjem nakon fantastičnog vatrometa. Jedan od vrhunaca DanceStar World Finals bila je Gala Night u prepunoj dvorani Žatika na kojoj je izvedena 21 posebno izabrana koreografija.

Po odluci žirija najboljom je proglašena Tatijana Ignjatov iz plesne skupine Unity SA iz Južnoafričke Republike s koreografijom "Nocturrn" u kategoriji Contemporary Modern te osvojila vrijednu nagradu od 6.000€. Drugo mjesto i 3.000€ osvojila je plesna skupina Rock*Well s Filipina s koreografijom "HypeSquad or HypeBeast" u kategoriji Urban Dance Styles, a bilo je to prvi put da su na DanceStareu nastupili predstavnici iz Azije. Treće mjesto i nagradu od 1.000€ odnijela je plesna skupina Eunice Marais School of Dance iz Južnoafričke Republike s koreografijom "Glory" u disciplini Production Number.

Plesni tjedan završio je svečanom dodjelom nagrada najboljim plesačima i plesnim skupinama koji su se kroz pet dana natjecali u dvije jakosne skupine. Spuštanjem zastora na manifestaciju svi su krenuli svojim kućama puni novih saznanja, iskustava i prijateljstava, i sa željom da se i naredne godine zaljubljenici plesa ponovo okupe na DanceStaru 2019. Prema izjavama domaćina Grada Poreča, Istarske županije, TZ Poreč, TZ Istarske županije i Plave Lagune, Poreč već sada poziva DanceStar World Finals da se sljedeće godine vrati u ovaj prelijepi istarski grad.

(BV/foto Martina Cvek)