Bježi! Via!

Izbornik

Tjedni program Kina Valli

OD 6. DO 12. VELJAČE 2020.
Dugoočekivana filmska adaptacija mjuzikla "Cats" Andrewa Lloyda Webbera napokon stiže na filmsko platno. "Cats" je jedna od najdugovječnijih predstava na West Endu, a čija se premijera održala 1981. godine. U glavnim ulogama Judi Dench, Idris Elba, Jason Derulo i brojni drugi.

Još jedan u nizu filmova nominiranih za Oscara provlači se i u veljači. Film "Jojo Rabbit", prema romanu "Nebo" u kavezu Christine Launens, o njemačkom dječaku koji otkrije da njegova majka skriva mladu židovsku djevojku na tavanu. Jojo ima i imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera. Film je nominiran za nagradu Oscar u šest kategorija uključujući one za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij.

Biografska drama Todda Haynesa "Mutne vode" s Markom Ruffalom u glavnoj ulozi o zagađenju čitavog grada kemijskim nusproduktima. Robert Bilott ugledni je korporacijski odvjetnik koji je svoju karijeru posvetio zastupanju velikih tvrtki kemijske industrije. No, saznanje o zagađenju čitavog grada ponukalo ga je da sam ode istražiti situaciju, te shvaća posljedice koje kemijska industrija ostavlja na ljude i okoliš.

"Razbijačica sustava" film je o maloj, ali opasnoj djevojčici Benni. Devetogodišnjakinja već je postala ono što službe za zaštitu djece nazivaju „rušitelj sustava“. Benni ima samo jedan cilj, a to je vratiti se kući i biti s mamom. Služba za zaštitu djece zapošljava Micha, trenera za upravljanje gnjevom, kako bi pomogao maloj Benni.

Najmlađe u prvom tjednu veljače očekuje sinkronizirana animirana pustolovina "Gordon i Paddy". Šumski šef policije Gordon mora pronaći novog pomoćnika. Jedan od kandidata je Paddy, pametna mišica osjetljiva njuha. Misterij nestanka oraha Gordonov je posljednji slučaj prije odlaska u mirovinu.

 Kino Valli u suradnji s udrugom Domino u veljači organizira program pod nazivom Queer momenti. Očekuju vas četiri filma, a prvi po redu je film "Demoni" o ambicioznoj mladoj glumici Vicki kojoj je pripala glavna uloga kazališnoj predstavi. Ono što se činila kao životna prilika ubrzo se pretvara u najgoru noćnu moru. Cijena ulaznice je 20,00 kuna po filmu.