Bježi! Via!

Izbornik

Utrkom u Poreču završila 13. Istarska zimska liga u trčanju

UKUPNA POBJEDNICA BARBARA BELUŠIĆ

Utrkom u Poreču završila je 13. Istarska zimska liga u trčanju “Powered by Plava Laguna“. Kroz četiri mjeseca oko osam stotina natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske i inozemstva protrčalo je kroz devet mjesta i gradova Istre. Od ove godine u ligu su se uključili  grad Vodnjan i Istarski domovi zdravlja. Liga osim sportskog ima i promidžbeni i humani karakter te se uključila u humanitarne akcije pomoći oboljelima od multipla skleroze i Dini Pervan. Ove sezone liga po prvi put nije imala pobjednika već pobjednicu a to je  Barbara Belušić, jedna od ponajboljih Hrvatskih dugoprugašica, ujedno prva među seniorkama ispred Irene Malinsky i Ede Peruško. Kod seniora Lučano Sošić je nakon niz godina čekanja zasjeo na prvo mjesto ispred Ljube Zajkovskog i legende istarskog trčanja Ive Stanića. Kod juniora i juniorki raspored je sljedeći  Toni Božac, Tin Sošić i Mark Trivanović te Leonarda Pavlin, Franciska Marić i Valentina Vitasović. Još jedan pozitivni podatak je da je broj natjecateljica skočio na izvrsnih 41 %.

Sama utrka je manje bila takmičarska a više zabavnog karaktera jer je preko dvadeset natjecatelja što nenamjerno što namjerno nastupilo bez broja. Danijel Ivaničić odmah se odvojio od grupe te prvi prošao ciljem dok je Barbara Belušić bez problema ostavila i muške natjecatelje. Djeca su odradili svoje tri utrke a pobjednici David Cosetto i Ana Ivetić, Luka Kljaić i Kelly Tomanjik te Toma Dadić i Nicole Fornažar. Posebnu nagradu organizator za redovitost i brojnost dobili su Petar, Pavlina i Ivana Grgurević.

U odličnu organizaciju utrke Elia Morelata i njegove ekipe jedino se nije uklopilo sunce koje se izgubilo prije početka utrke, a vratilo se kad je sve bilo gotovo.