Bježi! Via!

Izbornik

Za meč Joshua - Pulev u Puli, čeka se samo pristanak Joshuinog tima

ORSAT ZOVKO ZA INDEX.HR REKAO DA JE OVO PRILIKA KOJA DOĐE JEDNOM U STO GODINA
Sve je realnije da bi Anthony Joshua mogao u pulskoj Areni braniti pojaseve svjetskog teškaškog prvaka protiv Bugarina Kubrata Puleva. Borba između njih dvojice trebala se održati ovog mjeseca u Velikoj Britaniji, no zbog pandemije koronavirusa ona je otkazana.

Cijelu stvar mogao bi spasiti Orsat Zovko, organizator borilačkih priredbi diljem svijeta, a sam je i dio Pulevovog tima, koji zagovara pulsku Arenu, kako sam kaže za Index.hr, stvar je u završnoj fazi i čeka se samo pristanak Joshuinog tima, koji odugovlači i očekuje povoljnije stanje s koronavirusom u Britaniji kako bi se tamo ipak održala borba. Druga opcija je bila da se meč odradi u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, no to više nije relevantno jer je tamo koronavirus eskalirao u zadnjih 20 dana. 

Orsat Zovko je naglasio da se ovakva prilika događa jednom u sto godina i zato je žele iskoristiti, pošto su svjesni da ako je stvar u financijama, tada ne bi imali nikakve šanse.

Zovko je prijatelj s Pulevovim menadžerom Ivajlom Gocevom i on mu je predložio Pulu, jer zna da u Puli mogu imati kompletnu kontroliranu produkciju s iskusnim timom, a uostalom Pula, Istra i Hrvatska su već duži period bez koronavirusa. Zovko smatra da je Pula dobila odličnu reklamu i da meč ne održi, jer je kao moguća destinacija borbe izašla u svim svjetskim medijima. Kakva bi tek reklamna dobit bila da se događaj ipak dogodi u pulskom amfiteatru.

"Ako ostvarimo ovo što želimo u Puli, govorimo o milijunskoj produkciji. To će biti na razini koja nije viđena u Areni, radimo na tome bez obzira na to hoće li se dogoditi ili ne." - rekao je za Index, Orsat Zovko.

(Preuzeto:rex/izvor index.hr)