Bježi! Via!

Izbornik

Mate Parlov dobiva ulicu u Beogradu

VELIKI MATE PARLOV RUŠI GRANICE
Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda na današnjoj sjednici usvojila je inicijativu da jedna ulica u Beogradu ponese ime Mate Parlova, najuspješnijeg jugoslavenskog boksača –piše portal B92. U inicijativi  je naglašeno koliko je veliki Mate Parlov značajan za Beograd i regiju, ali i za cijeli svijet.

"Beograd je ovih dana domaćin Svjetskog prvenstva u boksu. Mi smo jedini grad u svetu koji je dva puta domaćin svjetske smotre najboljih boksera. Prvi put se to dogodilo 1978. godine. Tada je najbolji bokser sveta bio bokser koga je Beograd volio, Mate Parlov. Danas kada smo domaćini najboljim svjetskim bokserima, u čast boksa koji je bio i ostao važan deo društvenog života Beograda predlažem vam da razmotrite da Mate Parlov, najuspješniji jugoslavenski boksač svih vremena dobije ulicu u Beogradu. Mate je voleo Beograd. Najveće pobjede koje je ostvario u tadašnjoj Jugoslaviji postigao je u Beogradu.

Pred velike mečeve pripremao se na Košutnjaku. Mate je osim boksa volio život i ljude. Volio je Branka Radičevića, Lazu Kostića, Petra Preradovića...ali omiljeni pjesnik bio mu je veliki Tin Ujević, naš sugrađanin. Zato vas pozivam da Mate Parlov, građanin sveta, jedan od najvećih boksera svih vremena i sportaša koga je Beograd volio dobije ulicu u našem gradu", stoji u inicijativi Gorana Vesića.

Predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je koliko je važno da kroz imenovanje ulica čuvamo sjećanje na velike sportiste, prenosi Beoinfo.

"Značajno za čuvanje od zaborava jesu upravo i ovakve inicijative, putem kojih se čuva sjećanje na ličnosti koje su svojim velikim radom i talentom promovisale naš grad i zemlju u svetu. Boks je jedan od sportova koji je donio veliki broj medalja, ali prije svega i ljude koji su na najbolji mogući način predstavljali svoj poziv", rekla je Radulovićeva.